Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
svartgrå bländar den mig ännu en höst och jag förstår inte varför ..


När plogen vänder tiltan mot solen


En dag ska solen gå upp utan. Och alla fåglar sjunga ändå. Hela tillvaron ska fortsätta. Trots.
Men jag.
Till och med kattan ska få ungar och svinmållan rötter.
Och jorden ska omsluta kroppar.
Utan min vetskap

Den eviga tiden ska bli min när jag blivit det fåglarna sjunger som tillvaro.
Och jag
Som tassar av obunden vetskap en rot
omsluten

Utan min vetskap




Övriga genrer av korpfjäder
Läst 368 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-10-13 08:55



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du är en fantastisk ordare som gör att jag får tillgång till massor inom mig! Tack goa du!
2009-11-02

  Gunnel André VIP
Förtröstan genomsyrar dessa rader om vetskapen om sinnevärldens gräns.
2009-10-27

  © anakreon VIP
Glömde i hastigheten bort min egen kommentar till din fina dikt:
"Ja, en dag sjunger fåglarna utan att vi hör dem.
Men det kvittrar."
Kram
Carl-Erik
2009-10-13

  © anakreon VIP
"Jag förstår mig inte på människor som säger att de inte har tid. Visst har vi tid! Vi har alltid tid!
Redan när jag föddes fick jag av en generös försyn en timma. Och sedan en till, och en till, och en till, och så har det fortsatt genom hela mitt liv, timma efter timma.

Men! Så kommer det naturligtvis en dag när leveransen upphör. Då jag inte får en timma till.

Men, då behöver jag den ju inte längre, heller!"

(Gunnar Björklund, Göteborg, ur föredraget "Ge dig själv en chans".)
2009-10-13

    Sven-Erik Sköld
Den var bra! men bakom sista horisonten finns land, i sikte redan här!
2009-10-13

  walborg
Själen som förstår kroppens kretslopp ...
2009-10-13

  Peter Matsa
så vacker och tankeväckande
så oavslutad
2009-10-13

  Gunnar Norrman
Så bländande vacker, vemodig höstpoesi. Det vilar lite av Pär Lagerkvist "Det är vackrast när det skymmer" över dikten. Du har stark känsla för nyanser tillvaron.
2009-10-13
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder