Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en lek eller kanske en allvarsam önskan om en evighet utan pladdrande Gudar


Ordlöst


Jo, jag mötte Gud
den pladdermakande skaparkraften
Han sa -
medan han talade -
och varje ord blev just det
som ordet framlagts.

Men inte en enda gång hörde jag det där
varde
fast jag lyssnade mycket noga
medan orden liksom vällde ut genom den stora truten
om nu en Gud kan beskrivas just så
mänskligt

som vanligt liv skulle kunna välla
framvälla
förvälla
eller förvillande likt förvåning framsägas
ordvis utan punkt eller komma

Jo jag mötte Gud
och hörde livet orda med sig själv
medan jag blev det sagda

men vem är jag att berätta det Gud själv kunde tiga
så att det framsagts

ordlöst




Fri vers av korpfjäder
Läst 741 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-23 23:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder