Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Segervrål

Det finns små snidade djur
ovanför "ringen"
på Stockholms central.

Där alla människor väntar,
möts och skiljs.

En pappa med sitt barn i famnen
undersökte dessa djur
som så många andra missar i rusningen.

Barnets ögon runda,
fingrarna ville fram.

Då kom en stressad mamma
med torsdagstrött röst.

" Låt bli, vad äckligt,
tänk på alla människor
och svininfluensa".

De gick sin väg.
Kvar stod jag som hade lyssnat.

Tänkte på trötthet, logik och upptäckarglädje
som grusas av verkligheten.

Då kom han tillbaka, liksom smygandes,
pappan med barnet i famnen.
Han och sonen, i ett tyst samförstånd
och så jag,
då de såg mitt leende.

De sträckte båda fram sina fingrar
och rörde vid det snidade djuret.

Jag tror att vi alla tre kände segervrål
i våra bröst.




Fri vers av Tina-sol
Läst 242 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-10-15 22:54



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Stort segervrål till dig solen,
bravo
2009-10-17

    eva m h
Upptäckte dessa djur i torsdags då vi samlades inunder detta hål kallat "spottkoppen". Tror aldrig jag tänkt på dem förut under alla mona år i Stockholm.
2009-10-17

    Stella Stol
Härligt att du delade med dig med denna text!
I smyg händer mycket, att dela ögonblick,
med segervrål i, så underbart för mig att läsa, så inspirerande, så fyllt av liv !
2009-10-17

  Blodros
tycker så mycket om denna text..om att våga, vara sig själv i denna värld!
2009-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol