Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kommer aldrig att glömma dig

På köksbordet
stod en tavla
den föreställde
ett svart träd
omgivet av ett kallt blått
hav

På golvet låg en
pöl av
blod,
utrunnen
ångest
mardrömmarna
återkommande

Kalla
mig inte mamma !
kommer jag ihåg
att du sa
och mitt hjärta
skrämdes
till tystnad

Men jag kommer
ochså
ihåg
att du sa
( vad som än händer
så kommer jag alltid att älska
dig )

Ord
kan säga så mycket
och minnet bär

svart och vitt

Men du är förlåten
och
jag vet
hur ångest känns

Jag trotsar mörkret
och knivarna i hjärtat

Vad som än händer
så kommer jag aldrig att
glömma dig
Mamma




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 256 gånger
Publicerad 2005-10-15 23:53



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
När jag läser den här blir jag alldeles varm och alldeles kall - den är verkligen sååå smärtsam och mycket bra....
2005-10-16

  Smultris
Oj... Detta var inte tomma ord... Detta svider och skär i mig...

Du har fått ner känslan väl och ger läsaren ett riktigt hugg i hjärtat.
Jag kan inte betygsätta en dikt som denna... Men den är bra... sorglig...men bra...
2005-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan