Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motvind och rödljus

Har någon
sett mina skrattgropar ?

Tunga cementklumpar
är det mina fötter
och hur
ska jag kunna inspirera mitt
huvud
att lyfta
från den sönderdunkade
asfalten

Jag var visst en
ovanlig syn
i den förbipasserande
morgontrafiken

Motvind och rödljus
slukar
mina framtidsplaner
till frukost

Kaffet är
lika svart
som mitt dagsljus

Niohundra
mammor
tappade sina modersinstinkter
när dom såg
mig
på facebook
och nu skriker
deras barn
dygnet runt

Pastamannen
har stängt sin lucka
och jag har glömt
hur man kokar makaroner

Mat tina
skrattar
bakom min rygg
jag har inte
råd att anlita runar
som livscoach

Ett ord
kvar

Utmattad




Prosa (100-ordare) av Ola Rydberg
Läst 233 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-10-26 20:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan