Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om du kliar mig på ryggen så kliar jag dig på ryggen om jag bara får ha trädgårdshandskarna på (oooh, vad det kliar på ryggen, hjälp mig snälla du) ja, där just där och nu... litet läääängre ned... oooo mmmm aaaaah iiiiii


Kind of wrong guy came down from the sky?




Att sätta kvinnan på piedestal
är lika fel som att inte vilja ge henne
rätten att vara människa
med en människas rättigheter
skyldigheter och chanser till att var mänsklig

att sätta kvinnan på piedestal
är att göra henne omänsklig och män
till de djur män inte är mer än vad kvinnor är

godhet och ondska utgår från känslor
från förväntningar
besvikelser och en massa annat
som tillskrivs människan

bara genom att betrakta kvinnor och män
som människor med känslor, fel, brister
sidor och egenskaper
som kanske kan kallas goda, onda och
en massa andra epitet

att sätta kvinnan på piedestal
är att göra henne till en gudinna
då blir det svårt för henne att leva upp
till den bilden och vem skall få svara
för konsekvenserna av det?




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-10-28 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP