Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar som skrevs ner för ett par år sedan....


Återkommande fråga


Alla helgons dag
Det är gravsmyckningshelg
Jag kan nästan känna folks hysteri
De måste köpa kransar och dekorationer
De måste komma till kyrkogården i stora skaror
Parkeringarna är fyllda av bilar

Det lyser ljus i massvis
Det är vackert med alla ljusen som brinner

Men det känns olustigt
Var är alla dessa människor i vanliga fall?
Varför är det inte så vackert på kyrkogårdarna lite oftare?




Övriga genrer av Gunilla Karlsson
Läst 443 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-01 10:09



Bookmark and Share


  AjBi
Håller med Larz... jag minns mina älskade anhöriga via ett ljus hemma och ett fotografi. Jag talar till dem, gråter och ler i en salig röra. Det känns mer äkta så...
2010-01-03

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att smycka någon grav överhuvudtaget.
Skulle inte ens smycka mina föräldrars gravar om de vore döda.
Jag tar fullständigt avstånd från denna absurda tradition som jag anser inrymmer ett spiritistiskt element.
Ge folk blommor medan de lever istället.
Det som hamnar på kyrkogården äter rådjuren upp. Jag har själv arbetat som kyrkogårdsvaktmästare.
Ned med allehelgonatramset och alla andra traditioner!
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla Karlsson
Gunilla Karlsson