Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livsform

Hans liv, och möjliga död, blöter ner dina kläder som vinterregn
du ger upp din kropp åt saprofyten, ger näring åt det livet
ditt eget liknar inte det du hade
liknar inte ens ett liv
en stor kompost har du blivit, att föda saprofyten tills
den är stor nog att klara sig själv
men då är det försent för dig
du är ohjälpligt kompost
kan inte bli vad du kunde ha blivit
en jordmån är allt du är, men en att se upp till
för oss andra på kompoststadiet
måtte vi bli som du
måtte vi klara våra skyddslingar utan att drunkna i döda växtdelar, klara oss
levande genom detta liv som saprofytvårdare
en livsform som tar över och täcker jordskorpan
med alltfler av oss själva




Fri vers av Ann-Kristin Åklint
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-01 20:36



Bookmark and Share


  Christer Eriksson
Okonstlad dikt, du kan det svåra att skriva enkelt och rakt som det ska vara. Tiden är spännande men föga flexibel. Mycket bra.
2009-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Ann-Kristin Åklint
Ann-Kristin Åklint