Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

29 jävla öre

skickar det där smset jag sa att jag skulle skicka
ett kort:
"sköt om dig och ha det bra."
Inte mer, bara så
och på tåget mot Köpenhamn
en gråtmild novemberdag
utan snö
bestämde jag mig
för att fortsätta söder ut

Vem skulle hindra mig?
Du?
och jag sköt rakt in i kroppen
en stenhård tripp

Jag hävdade att det var för din skull
jag skrev
men det var inte sant

mamma behövde vykortet som sa att du var vid liv
vi ljög alla för varandra

Jag hade tagit de sista bilderna av dig
en lekfull dag vid havet
De säger att jag var duktig som räddade dig från att drunkna
men det var inte svårt
du höll på att dra med dig mig
ner under vattnet
jag var tvungen
de sa att jag var duktig
ändå lät jag dig sjunka 10 år senare
i det unkna träsket

Ändå skickade jag vykort till mamma
som sa att allt var okej
vi mådde bra
levde livets glada dagar
vi grät oss till sömns
du bland kanylerna
jag bland råttorna och vägglössen

29 jävla öre
ytterligare ett sms
"allt är okej, jag klarar mig, ses någon dag"
fast vi vet
att jag ljuger
på väg i ett skenande tåg
någonstans där jag inte hör hemma


29 jävla öre
så lite kostar ett hopp




Fri vers av Calin
Läst 1440 gånger och applåderad av 63 personer
Utvald text
Publicerad 2009-11-02 16:20



Bookmark and Share


  Anna*
Starkt och skickligt komponerat! Saknar dig här inne!
2011-07-18

    Virtute
vackert broderat, det blev ett bokmärke.
2011-04-15

  Joel Munther
säkert och med en sällsynt känslig humor
2011-01-22

  Peter Matsa
Skickligt skrivet, mycket berörande och medryckande. Tack! Bokmärkes.
2009-11-05

  Din Fiende
De vanligaste orden är nästan alltid de bästa, du nyttjar dem mästerligt! Titeln däremot, även om jag tycker de är onödiga i dikter, känns inte lika fräsch som resten av texten.Tack och... SMACK!
2009-11-03

    Max Poisé
Lysande poetiskt filosofiskt!!!
2009-11-03

  ULJO
Berörande och poetiskt
2009-11-03

    miramari
Dina ord rör, berör, sticker och gör ont precis där det ska kännas när man läser poesi som når fram.

Du når fram.
2009-11-02

    //Nikita
Poetiskt vackert!
Väcker känslor
2009-11-02

  anapanda
den här texten berörde mig.
2009-11-02

  vårflickan
shit, texten slukar mig, jag lever mig in i varje ord du skriver.
2009-11-02

  Caprice! VIP
Fantastiskt bra - vilket driv du har! Wow!
2009-11-02

  T.R Ekman
Så tragiskt så vackert så underbart bra..snacka om att göra en Janis Joplin
2009-11-02

  Carola Zettergren
Djädrar i min själ så snyggt skrivet, texten kastar sig rasande över mig, vansinnigt berörande, och vilken fantastisk avslutning på det hela;29 jävla öre så lite kostar ett hopp...applåderas och bokmärks!
2009-11-02

  Night Soul Woman
Ett mästerverk!*bokmärkes med detsamma*och *applåd* skickligt skrivet:) Tack för läsningen!
2009-11-02
  > Nästa text
< Föregående

Calin

Senast publicerade
29 jävla öre
* Se alla