Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden är hämtad från internet med upphovsrättsmakarens goda minne


Det är roligt att leka med tanken på en perfekt värld...




...man kan undra över
hur en perfekt verklighet skulle se ut

en perfekt värld
måste ändå innehålla ett visst mått
av felmarginal för att fungera

för att människorna inte skulle tröttna
på att allt bara var samma gamla hela tiden.

Människan behöver utmaningar och problem
att lösa för att kunna skapa och skapa nytt.

Vi måste kunna skapa nyttogrejor
men för att balansera det även skapa
helt till synes onödiga prylar.

Att vi sedan inte klarar av att dela med oss
av saker och ting, som mat, tak över huvudet
kärlek, tillgång till mark och vatten etc...

...det är att vara människa, eller i alla fall
är det så för många.

Vi trampar ned varandra i ivern
att nå något slags fördel framför andra

i en sorts slow motion version
av den panik som uppstår
på sjunkande skepp och i brinnande hus.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 542 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-09 11:53



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Håller med föregående talare, den där slowmotionbilden var perfekt!
2009-11-09

  lycksele
"Vi trampar ned varandra i ivern
att nå något slags fördel framför andra

i en sorts slow motion version
av den panik som uppstår
på sjunkande skepp och i brinnande hus."

Just så är det.
Avslutningen är en 10-poängare
2009-11-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP