Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten som är helt nyskriven är förstås en novellett och beskriver vad som kan utspela sig tidigt en morgon vid en hotellfrukost om man inte har koll på tillvaron och verkligen passar sig.


Kvinnan som ville bli (k)ung





En kvinna och en man fick varsin fråga ställd till sig och svarade unisont på frågan till en tredje som ställt dessa frågor.
-Varför äter du dagarna i ända?
Och varför kan du inte sluta med kokain?
-För att det gör mig hög, svarade de båda som varit de tvillingar istället för bara fru och make.
Strax efteråt flög en tigrerad katt förbi med änglavingarna strukna bakåt i en enda graciös rörelse från väster mot norr. En enögd pojke som satt vid hotellets långa frukostbord bredde hallonsylt på smörgåsen medan hans yngre syster valde jordnötssmör på sina. Deras mor och styvfar nöjde sig med varsin slät kopp kaffe samt en croissant. Utanför de stora perspektivfönstren fanns det en innergård med blommor och andra växter. Mellan dem gick en snirklad gång beklädd med plattor. Längs denna gång gick en mycket gammal kvinna, klädd i en vackert mönstrad kimono i olika färger. Hon tog små små steg längs gången och stannade då och då som för att beundra blommorna. Familjen vid bordet såg på henne då och då. Men det som till slut fångade deras intresse var en pojke de inte sett förut. Han såg ut att vara en nio-tio år någonting. Plötsligt satt han där bland växterna som om hand materialiserats ur intet. Den gamla kvinnan nådde till sist fram till pojken och fattade hans hand. Tillsammans gick de vidare runt gången och de var synliga tills de kom fram till en pelare som skymde dem ett ögonblick. Det dröjde gott och väl en fem minuter eller så tills de visade sig igen. Det var något som inte stämde riktigt när de uppenbarade sig. Vad kunde det vara för fel med den där bilden? Den lille pojken hade förvandlats till en gammal man som gick med kutig rygg och små små steg. Medan kvinnan nu hade blivit en helt ung flicka. Flickan hade nu pojkens kläder, en liten randig tröja och ett par skjorts samt bruna sandaler. Pojken i sin tur som äldre man nu på sig en vuxens kimono. Men det mest underliga av allt var att kimonon som förut haft en mängd olika färger, den hade nu bara två färger, nämligen gröna ormar och drakar på röd botten. Den var av siden och glänste så vackert när den gamle mannen som höll flickan i handen rörde sig vid hennes sida.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-11 21:10



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Dessa underfundiga berättelser som får en att le och rentav skratta!
2009-11-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP