Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skicka vidare stafetten, av cosmic johanna, inspirerte


Kritik på en text (335)






att sätta kriminella och psyksjuka
på samma rad
eller i samma sammanhang
är inte rätt mot någon av grupperna

de kriminella
känner inte att de är sjuka i själen
och de psyksjuka
känner inte av att de skulle vara kriminella




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-13 02:07



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Precis, där har nog ordspråket rätt i sin diagnos, 'tillfället gör tjuven'...
2020-08-10

  Cosmic Johanna
Kul att hitta denna här.

Fin bild, den passar på något sätt.



Uppskattade din respons,

men dikten var nog väldigt tolkningsfri,

Min tanke var aldrig att påstå att de kriminella och de psyksjuka hörde ihop,

jag valde dessa två grupper för att poängtera två utsatta grupper av människor,

sen är ju alla mycket mer än just en benämning eller en titel.

Som kriminell kan man tex även vara vän, syster, mor, professor etc.
2009-11-14

  lodjuret/seglare VIP
för den som känner såväl 'psyksjuka' som 'kriminella' är det lätt att skriva en sådan kommentar på en text, vilket den här texten är, kommentar på en text en annan poet skrivit
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP