Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför berättade ingen om regnet som faller.

Idag regnar det
på fel sida om stängslet.
Det hjälper inte,
tröstar inte
att grinden är öppen,
något murken, aningen sned,
att haspen
i sin dova mörkröda nyans
sedan lång tid tillbaka
rostat sönder.
Du stannar kvar där,
på fel sida,
du vet.

Idag regnar det
vita ark av tankar.
Idag står välvässade pennor
på parad i gräset
och mina dammiga
bleka fötter
letar nästa anhalt.
Idag regnar det inombords.

Som en vind
utan drag
men förnimbar,
kyla utan kalla fläktar
som river i håret,
växer du dig stor
ibland rund.
Rymmer det mesta
stundom osund.
Fyrkantig och snäv
trots allt,
förblir du rymlig,
för stor, lite förtätad,
oönskad
på din resa,
vaktande, vakande
från en välgjord plattform.

Idag har säkerheten
två styltor att stå på,
möjligheten att falla
om stillhet får fäste.
Den har fickor att fylla
till bristningsgräns
och många
melodiösa ramsor.

Nyligen inmutade den cirklar,
studsade lätt vidare i irrgång
ut ur var vinkel,
som med förståndets visdom
hostade upp nycklar.
De lade sig aldrig att vila,
fick aldrig lära sig
vad ett nyckelhål är,
används till.
Den övernattade
i utmarker,
i väntan.
Skapade ett ackord
av ljus,
tog sig genom.

Varför
berättade ingen
att också insidan
behöver regn,
för att förmå
njuta av prakt.

Varför teg alla,
varför berättade ingen
om regnet som faller

på fel sida om stängslet…

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 375 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2009-11-13 18:19



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
du fick mig till tårar nu
2009-11-28

  Junitvillingen
Vemodet går som en röd tråd från början till slut i denna fantastiskt berörande text...ja, varför berättade ingen om regnet som faller...kanske kunde mycket då blivit annorlunda...gillar ditt sätt att uttrycka dig, ditt språk...finns mycket djup i raderna...
2009-11-26

  Elaine.S VIP
"Idag regnar det
vita ark av tankar.
Idag står välvässade pennor
på parad i gräset"

De här orden fastnade speciellt, just välvässade
känns de som att de kan utdela nådastötar där
de står på parad.

Ja, vad möter oss i livet...och vem skriver,
vem får skriva sig in i oss, vem får sätta
sin prägel på våra tankar.
Så känns dina ord för mig om våra ständiga val
i livet. Ibland undrar man just så
"varför berättade ingen"
2009-11-14

  The Stargazer
Jag vill så gärna säga något om den här dikten, men jag vet inte riktigt vad.. Jag lämnades lite mållös faktiskt. Du har ett underbart ordflöde, så välformulerat och meningsfullt. Jag gillade verkligen det här.
2009-11-14

    Wayne Jr
grym
2009-11-14

  Yrre VIP
Jag omvälvdes av denna, mycket sorglig men
Mycket vacker, bravo!
2009-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt