Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du kanske inte vill se men du gör val


Alla dessa val, vilsestigar och virrvarr

Det är nog mycket glömska i skogen en fuktig natt
det är nog för många om på morgonen i dimman
och vi
vi lever där, när vi vaknar.

Vi vacklar när vi travar vidare bland stjärnor
på lika många sätt
som vi sätter ner foten i mossan, mjukt
otydligt där solen belyser vart steg.

Vi är där, just där och de...

stjärnorna gnistrar, de finns där
alternativen
små ljus, du
och jag, avigsidan.


Glömde att gå, ta några steg till på vilsestigen

Bakom nästa ås, den morgonen
en annan grönska.

eller gå vidare...

Vi vill gå från A
till B
men vi hoppar direkt till Ö

Det är mycket vi missar
kanske det vi inte kan hantera
det vi inte vill se



Det finns en lycka i att boka en biljett.






Fri vers (Fri form) av Leif Furstedt
Läst 297 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-09-21 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt