Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snögata

skuggan följer mig
förlängs, förminskas
lyktans sken bedrar




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 496 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-14 21:58

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
O denna skugga
icke ett bihang

dock
i sammanhang
med hela Heten

säger mig
tankar inom
2012-08-31

  Caprice! VIP
Och snart kommer en ny lykta... Fasan tar aldrig slut. Tack för att du väckte sådana minnen till liv.
2009-11-16

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fin haiku som verkligen skugglikt berör
2009-11-15

  Gunnel Eriksson VIP
Utmärkt haiku med pirrande spänning!
2009-11-15

  Monika A Mirsch VIP
och så bedrar han henne bortom ljuskretsen
2009-11-15

  vera gade VIP
och skräcken för den som kryper bakom - klamra sig till stolpen!
2009-11-14

    papillon
Underbar för en som älskar skuggan i Dantes Gudomliga komedi och som dessutom själv länge bodde 200 meter bortom sista väglyktan - skuggan framför en som växer sig längre men samtidigt bleknar och den bakom som kryper närmare och förtätas........
2009-11-14

  vera gade VIP
vem springer fortast? skuggan eller jag- till nästa lyktstolpe?
2009-11-14

  Bjarne Nordbö
Nu tror jag minsann damen är i högform. (gammeldansk ???)
2009-11-14
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP