Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dantecitatet översättning Olof Lagercrantz. Texten forts. på Snögata och P.s kommentar


Till Papillon

"Vad du än må vara, en skugga eller en riktig människa, förbarma dig över mig."

du lekfulla skugga
som följer mig
förlängs, förminskas
gömmer dig i min kappa

vem är du då?




Fri vers (Fri form) av vera gade VIP
Läst 237 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-15 13:12

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Dryftehärligt
att smaka på
inomriken
2012-08-31

    papillon
För Pindaros var livet en skuggas dröm -
för Dante var skuggan tecknet på att själen
var kvar i sitt jordiska kött....

Mellan lyktstolparna jagar oss
antika filosofer
medeltida skalder
och den egna skuggans
hemlighet
2009-11-15
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP