Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När kommer 'den perfekta stormen' för att med fruktansvärd kyla och tillika orkanvindars styrka driva oss tillbaka in i stenåldern igen?


En stilla undran såhär i elfte timmen





Varje söndags natt vid elvadraget, om jag inte redan ligger och sover då vill säga, i min vakenhet drivs jag av frågan om när söndagen går mot sitt slut vid tolvslaget...

...skall det alls komma en ny morgondag eller skall tiden stanna upp ett slag och frysa som till is för att detta 'tag' sedan skall vara i tusende år och vi alla tvingas skjuta upp vår levandes morgondag till evigheten som om vi likt i staden Pompeji dött ögonblickligen där vi stod, satt, låg och gick...

...eller skall natten gå på i sin stilla lunk tills solen åter hälsar oss i gryningen med ett glatt utropat 'hurra' och bjuda oss sitt varma, ljusa anlete?




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-15 23:21



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
vill bara tillägga det, om jag inte redan sover då vill säga, att det betyder att jag troligen då är vaken istället när jag inte sover... eller hur skulle du göra om du inte sov just när du var vaken och låg där och tänkte?
2009-11-16

  Catharina Edin VIP
Vad som helst kan hända medan man sover - det är bara att förtränga dessa tankar och finna trygghet i monotonin, som brukar vara rådande -
2009-11-16

  erkki
Lite kvällslugna tankar, som vi väl alla har emellanåt. Vill bara tillägga att man aldrig väntar när man sover. Behagligt.
2009-11-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP