Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Forskare har i alla dessa år varit övertygade om att det måste finnas en annan art än de vi hittills känt till, kunnat finna några individbaserade spår av. De spår de lämnat efter sig av något som verkar ha varit ett större krig är det enda som skvallrat


Kort inslag ur som en annan verklighet



Vår reporter sitter i soffan och intervjuar en auktoritet på området.
-Ni säger att ni har upptäckt en ny art?
-Ja, det är riktigt. Det hände alldeles nyligen.
-Så sent som i förra veckan?
-Det är riktigt. Precis så är det. Det var under en safari i Afrika faktiskt som man upptäckte, ja gjorde det här fyndet alltså.
-Hur pass unikt är det på en skala banan?
-Det är väldigt unikt.
-Kan ni komma med en beskrivning av arten så att våra tittare…
-Javisst. Naturligtvis. Det rör sig om en art som går upprätt på bakbenen och som kan använda sig av primitiva verktyg för att tillgodose sina behov av föda och rinnande vatten.
-Kan den här arten utgöra ett hot på något sätt mot vår värld och verklighet så som vi känner till den?
-Ja det råder här inget tvivel om att denna nya art kan komma att underminera…
-Hur allvarligt ser ni på det här hotet. På en skala banan?
-Vi ser mycket allvarligt på det. En av de varelser som vi stötte på var utklädd i kostym med slips och svarta träningsskor samt bar på en portfölj med en liten bärbar apparat i och mitt på denna anordning satt det en enda stor röd knapp vars yttre hölje var krossat i små, små skärvor.
-Allright. Ja nu är det sporten. Sedan kommer vädret.
-I dagens frågesport mellan Kamelerna och Girafferna blev det oavgjort. Inte ens utslagsfrågorna om Grågässens matvanor kunde åstadkomma någon klassisk utklassning. Och så vädret.
Här svartnade bilden i rutan och det kom istället upp en skylt som illustrerade tillfälligt avbrott.
Här skruvade jag på mig i soffan och kliade mig med ena tassen bakom örat, jag hade närapå somnat under tvsändningen och råkat sätta mig på svansen som då kommit i kläm. Nu rätade jag på mig och ställde mig på alla fyra redo att gå ut i köket och plundra kylskåpet på en sexpack öl.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 353 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-17 16:50



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Vilken rolig fabel - med djur i huvudrollen - udda!
2009-11-17
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP