Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nördporr

Jag stiger in i värmen, det är släckt, mörkt och välkomnande.
Funderar vad jag ska göra av de resterande timmarna innan sömnen börjar tränga på.
Så här på kvällskvisten brukar jag bli lite små sugen, speciellt under tidig vår, de första milda kvällarna på året, då man kan ha på sig en tunn jacka så länge den ackompanjeras av en scarf vid skymnings dags. Jag skrider in i vardagsrummet som på ett uppdrag att hitta något som kan tillfredställa min lust. Tidningar, massvis med tidningar, liggandes på hög. Jag vet att det ska finnas några nr undanstoppade någonstans där, jag brukar lägga beslag på dem så fort Morfar har läst ut dem. Jag vet att mormor inte gillar att jag tar dem, men jag kan inte låta bli, det är oemotståndligt, min gräddbakelse. Fingrandes på en halvmetershög med tidningar läser jag Seura, Seura, Seura, Seura, Seura, Seura…Där! I botten av högen anar jag något som kan vara det jag letar efter, ytan är blank och går istället för den stora röda rubriken av Seura i helsvart med blänkande releif. Jag drar ut något som verkar vara en almanacka för år 2009, besviket men inte uppgivet lägger jag den på toppen av högen för att bege mig söderut mot bokhyllans andra del. Kan jag finna smaskigheter på denna plats? Det måste finnas något. Jag letar frenetiskt igenom alla tidskrifter tills jag med triumf avtäcker mitt mål, denna nattens skatt. Som i synd tar jag månadens nr av Illustrerad Vetenskap och beger mig in på mitt rum, mmmm…nördporr…




Fri vers (Modernistisk dikt) av RobineeniboR
Läst 397 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-18 00:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RobineeniboR
RobineeniboR