Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
texten njutning eller ångest av nenne, inspirerte till kritiken (om läsaren skulle villa bort sig i den lätt kritiska texten så skall det icke komma som någon överraskning för poeten, ety det gjorde även författaren av kritiken)


Kritik på en text (340)




Vilken tur att då vara en poet
som icke munsköljer ett sådant vin
emedan då falskheten
skulle kunna lockas att bygga bo
i en sådan människa.

Livets smala väg
är en sorts flaskhals
något lik den vilken kan hittas
i ett gammalt timglas

där sanden rinner till ynnest
blott för den vilken medelst ögonen
följer dess färd
från en sorts himmel
till en sorts djup

utan vilket vi människor
skulle vara sorgliga varelser
och tillika själar.





(Texten som illustrerar bilden föreställer en buss på vars sida en personbil är målad och på den bilen är en haj och dess stora vita käft målad så att varje gång en person stiger av eller som i detta fall, på bussen, visar sig hajens härliga gap)




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-18 20:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP