Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De Fördömdas Gud

På svarta vägar färdas jag, under mörka valv jag går
Jag följer i svunna demoners bloddränkta spår

Genom berg och dunge, genom ensamhet och otaliga år
Färdas jag i svårmod, men ensamt fjärran var också min sista tår

En fallen krigare med tungt huvud och rostbitet svärd
Söker vägar bort från sina minnens smärta, sin fängelsevärld

Mitt hjärtas fantomer plågar mig, förgiftar min sömn och dröm
En visionär dör med sina visioner, sådan är plågan, att dödens famn tycks öm

Men ingen gud bär en gud
Ingen ikläder sig min prästinnas skrud

Ingen sällar sig till de fördömdas skrå
Ensamheten är min enda vän, så kall och rå

Min tron står i skuggorna, jag våndas där mol allén
Ty min sal är beströdd med mina älskades ben

Sålunda faller jag, och framåt svarta vägar går
Dömda att aldrig läka, är dessa mina sår




Fri vers av Banehallow
Läst 326 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-19 14:23



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Ett av fiendens sätt att hålla oss nere i missmod och hindra oss från att räta på ryggen som segervinnare, är fördömelse.

Skriften säger att det inte finns någon fördömelse för den som är i Kristus. Likväl hör man ständigt kristna klaga över att de lider av fördömelse. Vad de menar är att de känner sig fördömda. De är inte fördömda, för Gud har frikänt dem och förklarat dem rättfärdiga i Guds ögon.
2009-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Banehallow
Banehallow