Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var mycket länge sedan jag skrev något alls på svenska, så jag erkänner mig lite ringrostig. Konstruktiv kritik uppskattas.


Skuggornas folk

Dammet virvlar över glömda ryggar
Sidor som vår arvsrätt tryggar

Men förgäten, den stolthet som var vår
Svunnen likt aska tagen av vinden, begravd av år

Krossad av sekler av slaveri
Är den makt som en gång var vi

Men nu då när krigets vindar återigen viner
Skall slöjan dras undan från vår syn

Samla vårt folk; Väck krigets maskiner!
Lyssna på den mörka stormens röst i skyn

Minns vår forna storhet, vårt svunna rikes rikedom
Den var intet av guld och prål, utan av stål och trolldom

Så Krigare; Finn ditt svärd!
Magiker; Minns vad du är av skuggorna lärd!

Minns broder, minns syster, minns mitt folk; vår den ädlaste av börd
Vi är mörkrets barn, för vars händer Guds makt skall brytas; För evigt förstörd




Fri vers av Banehallow
Läst 368 gånger
Publicerad 2010-09-16 13:35



Bookmark and Share


  Gärdsmyg
Ja! Äntligen! Du skriver jättebra på svenska, mer sånt tack :)
2010-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Banehallow
Banehallow