Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargatid

Gamle Gråben! Var har du varit?
För all del, stig in! Åstad farit?

Gosse! Du var då mig en syn!
Kom in och låt oss tvätta av dig dyn

Så du har vandrat runt vår jord?
Sökt den tredje broderns ord?
Det må jag säga, gamle ulv, då spisa vid mitt bord!
Smakar det bra? Din buk är då allt annat än stinn
Nå, funnit ditt svar och de oheligaste av ord?
Gömda säger du? Men med en nos så skarp som din...
Ah, dödliga hava ej tillträde? Ack, synd och skam!
Så nu ska du ut på vägarna igen? I regn och damm?

Nåväl, jag kan dessvärre icke följa dig på din väg gamle vän
Som du vet, käre gråman, är mitt sigill inte brutet än

Nej din käre vän lärde herr Iblis blir kvar i sitt hus
Så! Åstad min vän, följ nattvindens viskande sus




Fri vers av Banehallow
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-14 19:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Banehallow
Banehallow