Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Modernistisk saga i en tänkt verklighet


Så att du förstår mig




Ibland när jag
står på ett
ställe, exempelvis en

busshållplats och väntar
på en buss
så kommer det

ofta nog dit
folk som röker.
Eftersom jag är

astmaallergiker brukar jag
be dem flytta
sin fritidssysselsättning en

smula längre bort.
En del av
dem tycker det

är okej att
jag säger ifrån.
Andra kommer sig

för med att
yttra ord som
'jag har rätt

att stå här'.
Varpå jag kanske
säger något i

stil med -Men
jag kan ge
mig fan på

att du som
förstör min närmiljö
inte skulle bara

le och skratta
bort det om
jag förstörde din.

-Det kan du
inte, det är
jag som är

rökaren och jag
tål rök. -Men
om jag sköt

dig i foten
skulle du säkert
jämra dig och

gråta som fan.
Kanske även fråga
mig vad fan

jag tror att
jag håller på
med. Då skulle

jag ju bara
svara att jag
ger dig exempel

på hur att
förstöra din närmiljö.
Så du förstår.

Jag säger förstås
detta med lugn
röst med viss

värme i varför
den som blev
tillsagd, fast än

den människan kände
sig smått förorättad
ändå inte precis

tar som till
nävarna för en
stilla fajt för

att fördriva tiden
tills bussen kommer.
Förstår du nu?




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-19 16:00



Bookmark and Share


  SusieQ
:D
2009-11-19
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP