Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Av alla idiotiska idéer om brott jag kommit att fundera ut under mina dagar bakom galler har jag till slut kommit att välja just denna att publicera just idag. Vilket tillfälle för dig som i ditt liv och i din själ funnit en hittills väl bevarad hemlighet


Också ett sätt att begå en stöld eller två


Det finns en film med Pierce Brosnan
i huvudrollen där han spelar en rik playboy
vars högsta nöje är att utföra practical jokes
och i denna film visas ett trick för att förvilla
personal som har till jobb att förhindra brott.

En person iklädd (Pierce Brosnan, exempelvis)
en viss sorts omisskännliga kläder, går in på
ett ställe där det finns föremål att stjäla.

I sin behandskade hand håller han en attachéväska.
När han visat upp sig för personalen samt för
kameran kommer det in i samma lokaler
en strid ström män klädda exakt som han
med plommonstop på sina huvuden
samt iklädda kostym för att påminna tittarna
framför filmen om en särskild och tillika
speciell konstnär som målade just sådana
på det viset klädda män i sin tavelkonst.

Konstnärens namn är Magritte.
En man vars konst faller mig i smaken.
Nå, brottets idé är alltså att översvämma
exempelvis ett varuhus med unga människor
klädda som för att gå ut på en gräsplan
för att spela fotboll.

Säg att först en sådan pojke och flicka går in
på NK i Stockholm och driver runt där i en
tio minuter eller så, sedan dräller det in sådär en
tvåhundra till av dessa fotbollsmänniskor
i ungefär samma ålder som de första två.
Säg att de är i tioårsåldern och söta
som socker och grädde i en av även vaniljkräm
fylld Napoleonbakelse.

Skulle det då samtidigt som de befinner sig där inne
uppstå ett visst svinn bland varuhusets utbud av varor
så skulle det nog vara svårt att anklaga dessa unga
som ju bevisligen inte alls bär på något i sina händer
och inte heller får plats med något under sina väl
åtsittande sportkläder.

Vilken mardröm för varuhusets butiks- samt
vaktpersonal att söka bringa reda i det man får anta
som kaos vilket väl då skall kunna tänkas uppstå.
Vilken härlig dag för kleptomaner och tjuvar av olika slag.
Men så kommer aldrig att ske
det håller jag ett paket tuggummi på.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-19 16:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP