Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är författare, ety det står så i rutan varje gång jag öppnar en fil i word…)


Du vet väl det är ett brott att uppge sig ha som tråkigt? (En smula sarkastisk text, känsliga läsar






Du gör folk upprörda med ditt bortskämda sinnelag samt kan lätt falla offer för någon som anser att du bör kunna föreställa dig att befinna dig i följande situation…

…du sitter i en fängelsecell på Robben Island. Du är afrikan och svart som en mörkbrun sko. Cellen du lever i är 1,50 meter bred, 1,50 meter lång och 1,50 meter hög. Där skall du tillbringa tio år. När du väl kommer ut därifrån väntar dig en cell som liknar den du lämnat bakom dig, men den har andra mått. Din nya cell är 1,35 meter bred, 1,35 meter lång och 1,35 meter i höjd.

Där skall du sitta och ha tråkigt de närmaste tio åren och när du väl kommer ut därifrån kommer alla människor du möter, om du ens kan stå rak och även gå, att vara något längre än du är eftersom du då plötsligt är, efter dessa år i dessa celler, något kortare än när du fick ditt straff.

Jag skulle inte bry mig om jag var du och fick uppgiften att tänka dig detta. Jag skulle bara fortsätta att vara den jag är och alltid varit eftersom det hittills inte varit något fel på det.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 363 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-21 14:50



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
OJ AJ OJ AJ
av texten jag
blir så skraj
OJ AJ OJ AJ
kan ine tänka
mig det alls
för jag har
vad heter
det nu...
2009-11-21

  Catharina Edin VIP
Oj, vilken klaustrofobi, vilken skräck! Nej, det vill inte jag heller föreställa mig!
2009-11-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP