Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett perfekt allt & sköna söndag

Det verkar jobbigt
att vara mamma 2009.

Lattemorsa,
alltid nåbar med mobilen i ena handen
och nappen i den andra.

Ska man vara generad eller ej
för att amma offenligt
och det illaluktande i kombination med kanelbullar.

Att vara attraktiv inför andra föräldrar,
hinna piffa sig (inget barnkräks eller bröstmjölk på fel ställe).
Att vara attraktiv inför sin partner och hinna med varandra
mellan kolikpaniken.

Rädslan för att åldern ska springa förbi
karriären.
Rädslan för att inte vara en perfekt
mamma,
fru,
arbetskollega,
vän.

En perfekt allt.

Tänker tillbaka på bilder från 1984
"Om du tar sovmorgonen på lördag älskling
så kan jag få ligga hemma och se Sköna söndag på TV
dagen efter
då du tar barnen till parken.
Vi dricker varm choklad när ni kommer hem,
badar bastu på kvällen och skiter i världen utanför."

men det kanske inte alls var så.

Rädslan för ett perfekt allt
kanske fanns även där.




Fri vers av Tina-sol
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-22 11:31



Bookmark and Share


  thyra
En bra text om dagens krav på unga föräldrar. Oftast inte satta av dem själva utan av deras omgivning. Två stadiga ben på jorden ger oss andra krav att tillgodose. Tänkvärd text!
2009-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol