Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvällspromenad


Först vågar jag inte gå runt sjön
Det är mörkt men det finns lyktor
så då går jag ändå

Sen tänker jag att jag borde vända om
Det är tjockt med dimma över vattnet
men jag fortsätter ändå

För så farligt är det ju inte
Men så tänker jag:
Tänk om

Tänk om det gömmer sig något i dimman
Fåglar med vassa klor
eller ett vrak

Och jag blir rädd
Jag vet att det är fånigt
men jag blir rädd ändå

Och så går jag fort fort
Skyndar mig hem
Och stänger dörren och låser

Och
det var ju inte så farligt




Fri vers av Yrban
Läst 441 gånger
Publicerad 2005-10-20 19:35



Bookmark and Share


  Per Rydberg
Jag tycker att det var bra att du fortsatte. Rädslan bor oftast inom oss. Du beskriver jordnära och tydligt. Jag känner igen mig i dina känslor!
2005-10-20

  Jessi
Men man vet aldrig.... Mörkret är mer än lite skrämmande och ibland döljer det sig otäcka mskor däri!
2005-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Yrban