Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att komma in med ett CV har helt enkelt från början handlat om en persons okända bror Sewe som skickats in till chefen för att broderns syskon hoppades att få jobb lättare då, vilket denna text ger ett förtydligande exempel på


Om du vill ha jobb på ett någorlunda stort möbelvaruhus...




...som provliggare af soffor, så kallad soffliggare
får du först skicka in Sewe
din okände bror som var något av
ett svart får och försvann väldigt länge
någonstans i Bogota*, okänt varför och till vilken
som syssla i alla dessa åååår.

Men om du bara letar rätt på honom
han bor ju som obekant numera i Hall.
Nej, i Kumla var det ju. Skit samba

du letar upp brodern och skickar in honom
till möbelkedjans huvudkontor
så att de får en så positiv av dig som möjligt
så får du så gott som genast jobb där

troligen på chefsnivå redan från första dagen.
Om du meddelar att din farfar,
tandpetsskäraren, är allmänt världsberömd
i trakten av södra Sverige
så kommer din lycka genast att vara gjord.



*Bogota, ett land inte långt från Örebro.
Vilket förutom att finnas som stad i Sverige
även är ett mindre känt land i Sydamerika.

**Denna saga är från början ett meddelande i mejlen till Gunwale, en god poet till mig här inne på piloter.se




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-11-23 21:46



Bookmark and Share


  Hans Christian
Vilken BILD :o) och jag gillade texten skarpt!
2009-11-25

  Gunwale VIP
Det sägs att det inte är så bra att göra sin hobby till sitt jobb, eftersom man då förlorar sin hobby, så just i detta fallet låter jag Sewe vara samt någon annan få jobbet. Kanske någon trankil från Trankil*?
*ort, möjligen i Värmland.
2009-11-24

  Catharina Edin VIP
Sewe i Bogota - det är väl ingen gammal undangömd nazist du talar om? med kontakter inom möbelbranschen?
Skojar bara. Klart jag känner till gamle CV!!!
2009-11-24

  Monika A Mirsch VIP
tjusig ordskog - grattis - speciellt skall jag lägga manken vid att min "min farfar, tandpetsskäraren" hänger med i svängaren - han som alltför länge gungat i svävaren.
2009-11-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP