Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Theese boots are made for walking


Skivbolaget Astrakan





…står förstås för
att min yngsta dotter Astra kan
liksom i en gammal slogan
om att tjejer kan

Hon är så söt och har håret lagt i tvenne flätor
en på vardera sidan om huvudet
vilka börjat strax ovanför örat ungefär och hjälper till
att få pojkar att springa efter henne

där hon syns jogga sig fram genom livet
i elljusspåret eller bara som vanligt sen och
efter bussen om morgnarna
innan den efter att ha stannat till vid hållplatsen
ännu inte riktigt fått upp farten

inför den långa backen upp till ’Himmelriket’*
som stället kallas efter att ha tjänat
som plats för en gammal träkyrka

men som någon ur ortens ledighetskommité
kom sig för med att skicka
en nyårsraket eller två mot
sist det firades nyår här...



*för visst är det väl roligt med dessa gamla områdesnamn, allt ifrån 'Glädjen' och 'Kärleken' till platser som 'Kairo' och 'Lilla sällskapet'




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 452 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-25 11:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP