Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Det i en man som kan få mig på fall' av mrs kult, inspirerade till kritiken (som jag tydligen 'glömde' en del ord i lämnandet av kritik, denna som fadäs numer är rättad för nu)


Kritik på en text (347) - något litet om trollbundenhet





om just en sådan man
till människovarelse som skådat dagens ljus
på en jord som denna alls finns

är det då ganska säkert att han skall låta sig
knäckas likt ett vekt rör av bambu
inför åsynen av ett enda
såsom getöga kastat åt ditt håll till

samt även fyllas av såväl åtrå
som oförbehållsam förälskelse
inför din i en sådan mans ögon underfina uppenbarelse

kanske om du blott ser tiden an
någon sådan man skall komma
att uppenbara sig även i ditt liv

du poesins eget 'jag' i just denna
eminenta text om tidlös
såväl som vildsint längtan
för att inte säga kättja




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-25 15:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP