Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland när man är ute i verkligheten kommer man på sådana här saker när man sitter på en restaurang och lägger in tugga efter tugga av mat och ser sig omkring på alla udda människor, klurar en smula, glömmer hur att tugga, biter sig ajaj i läppen


Brev till en vän



Hej, Maghnus

När jag var på kurs igår fick jag faktiskt ett flygblad i näven om en nazistmarsch som skulle gå av stapeln någon gång och någonstans i dag i stockholm, men jag sov till 13-tiden idag för det blev liksom litet sent i morse...

jag fångade in bladet under lunchtid och i samband med att jag helt i onödan gick och köpte mig en bok om hur att gå ned i vikt och hålla sig till den genom att göra som boktexten säger... en bok på kanske trehundra sidor eller så och med minimal text... bara att läsa boken kommer att få mig att gå ned i vikt tänker jag, om jag sträckläser fanskapet så...

ett par tre böcker är annars alltid bra att ha med sig, om man går på ett fik eller restaurang och upptäcker att ett bordsben verkar vara kortare än de andra, då kan man uppväga det genom att prova först med de smala på kanske en 130 sidor eller så och så fortsätta med de på 240 sidor om den första visar sig otillräcklig ur den synvinkeln.

Gamla ryska klassiker i pocket är ofta tunna historier, annars kan man prova med Agatha Christie-deckaren 'Skospännet' med Hercule Poirot, utgiven i delfinserien vilken är något tjockare...

för att sedan om inte ens dessa två tillsammans utgör tillräckligt stöd för att uppnå avsedd effekt med att få bordet att komma så att säga i våg med de övriga benen...

prova med någon pocket av Stephen King, exempelvis boken 'Pestens tid' vilken är hyggligt tjock och duger gott att läsa om ett par gånger med några års mellanrum.

Nej, nu ser jag att tiden springer ifrån mig, det var kul att prata en stund. Du kan väl höra av dig någon gång så går vi ut och svänger de lurviga.

Bästa av hälsningar

(oläslig namnteckning)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-11-29 16:24



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Detta känns igen lodjuret - på mer än ett sätt if you get my drift -
2009-11-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP