Jesus sade: "Gör först insidan av bägaren ren..."

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus sade: "Gör först insidan av bägaren ren..."




FÖRÄNDRA VÄRLDEN

han kämpar på med sitt "godmorgon!"

fast alla andra säger "hej!"

han tror han kan förändra världen

men han förändrar aldrig mig

en del är proffs på källsortering

och andra tror på veganism

så många ägnar sig åt yoga

och andra sorters eskapism

man åstadkommer nåt kosmetiskt

och menar sig ha nått sitt mål

betraktar man vår värld profetiskt

behövs det mer än män av stål

man bygger babelstorn på jorden

för man vill nå till himmelen

men bakom alla stora orden

sitter begränsade små män

när man har tagit sig i kragen

mobiliserat sin moral

så bådar budorden i lagen

en föga storslagen final

 

 

LARZ GUSTAFSSON   091209

 

"Du ska älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och din nästa såsom dig själv."

Ta ett steg framåt, du som menar dig ha klarat av detta, och vi ska få se en fullfjädrar fullblodsfarisé, hycklare och lögnare.

 




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-09 10:10



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Briljant diktning med den elegans som är ständigt signifikativ för Dig !
2009-12-09

  Elaine.S VIP
Att söka efter det som blir livet för en själv kan sannerligen se olika ut. Jag tyckte om dina ord...
2009-12-09

  Måna N. Berger
Så är det nog, så är vi, skröpliga käril.
2009-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP