Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Välkomna!


Välkomna!

Goddag, god dag, kom in, sitt ner,
känn er som hemma.
Ni har flytt hit?
Mhm, jaha, jaha.
Av vilken anledning?
Jaha, jaha.
Från vilket land?
Oj, det ligger ju långt bort. Och ni har rest ända hit?
Jaha, jaha.
Men oroa er inte, här är ni trygga, ni förstår,
i det här landet är alla snälla mot varandra.
Här bråkar man inte och slåss hur som helst,
som hemma hos er.
Här råder rättvisa, fred och jämlikhet
och alla har det bra,
så vill ni stanna här får ni faktiskt se till
att uppföra er som folk.
Här får ni ett formulär av mig,
formulär A.
Varsågoda.
Fyll i det noggrant och lämna in, så får ni ett nytt formulär,
formulär B.
När ni är klara med det, är det bara att vänta,
sen skickar vi tillbaks er igen.
Ni får bo i den här skokartongen sålänge.
Tack för att ni samarbetar!




Prosa (Novell) av Mark W
Läst 369 gånger
Publicerad 2005-10-23 13:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mark W