Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnoballad när jag var glad

Jag vill sjunga en ballad
och famna mig en flicka,
för vitt vin gör mig glad
och glädjen vill jag dricka.

Idag så är jag stor,
så kom hit nu sköna flicka.
Nu på vingudar jag tror
och alla såren kan jag slicka.

Min famn den är oändlig
kam omsluta min flicka,
likt en liten och behändlig
blå postlåda att skicka.

Mina läppar utav törst
kan nu kyssa varje flicka,
men bara om jag först
mitt vita vin fått dricka.

Ett ögonkast i hast
så avläder jag var flicka,
och i detta ögonkast
mot gudomlighet jag blicka.

Idag är det min chans,
att få bjuda varje flicka,
på en obeskrivlig dans
om blott danstegen kan klicka.

När jag dansar och är glad
är hon allt för mig min flicka
och min glädje höjs en grad
när på höfterna hon vicka.

Med sluddrig röst och gång
sjunger, dansar jag med flicka.
jag vrålar högt en sång,
som får trummhinnor att spricka

Kan någon säga var
hon försvann för mig min flicka?
Hon är inte längre kvar.
Hur kan hon bara sticka?

När på morgon sedan yr
vaknar upp utan en flicka,
alla vinglasen jag skyr
och av vitt vin får jag hicka.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 303 gånger
Publicerad 2009-12-18 17:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick