Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två tomma glas…

Ställ ett fång av violer
vid sorg, saknad
och vårdagar av visioner.

Tillåt tanken treva sig
upp på stegar
bortom förkolnade berg,
förlösa sig i flykt
i dalar, i grå nyanser.

Bara för att se
droppar på en oskuldsfull färd
fylla bägaren i törstens hand,
saknadens symbol.

Drick dig mätt, njut sade den.

Men bägaren var tom.


Den hade sugit i sig
av sitt inre.

Allt som legat tryggt
i silvervagga
var kondens av en önskan,

på botten lämnad kvar


nyansen

 

 

av det som var.

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Leif Furstedt
Läst 273 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-02 22:00



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
"Allt som legat tryggt
i silvervagga
var kondens av en önskan,"

Förgänglighet har också sin glans, men den
kan göra ont i sin frånvaro, trots allt.
2010-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt