Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vargen

Jag såg dig på TV
hur de ovarsamt
och respektlöst
drog din döda kropp
längs med snön

Blodet som en tunn strimma
efter din slappa kropp
med den mjuka vackra pälsen
gnistrande i solens strålar
- dåraktiga människor

Vem har gett er rätten
att bestämma över liv och död
ni begår det svåra brottet själva
för att ni gillar att jaga
gömmer er bakom talets gåva

Vargen är ett jagat djur
utan egen förskyllan
det är människan
som förstör deras jaktmarker
vargen döms för sin oskyldighet

Jag såg dig på TV
mitt hjärta värkte
du var så vacker
ända in i döden
så sabla stolt

Må du vila i frid
och tassa över nejden
ylande klagans sång
mot människans dårskap
i evinnerlig tid




Fri vers av AjBi
Läst 246 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-01-09 10:15



Bookmark and Share


  Gunilla Karlsson
Fina ord om vargen.
Har följt tråkigheterna kring jakten på vargarna och nu senast utrotningen av en hel stam i vår närliggande djurpark. :(
2010-01-11

  Rosen VIP
ord som tål att läsas...om och om igen.
förstår heller inte varför jägare ska skjuta, när de dödar vargar med valpar...
2010-01-09
  > Nästa text
< Föregående

AjBi
AjBi