Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild 2010


Måttbandet




Om man tänker sig

ett måttband

och att varje centimeter

motsvarar ett år -

låt säga att man förbrukat

en massa centimetrar

och kanske som bäst

har max trettio kvar

eller ännu färre än så


HUR skulle man vilja leva

de kvarvarande centimetrarna -

bittert, sorgset

och gråtandes, ältandes -

eller varför inte

tacksamt, glädjefyllt

och njutbart


valet är rätt enkelt



eller hur?








Fri vers av Junitvillingen
Läst 218 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-22 02:13



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Tveklöst skulle jag vilja !! Men så svårt det är att leva just sådär:(

Fin text !!
2010-01-26

  Anna*
Jo, visst skulle det vara bättre att leva tacksamt, njutningsfullt med glädje!
2010-01-24

  Popcorntankar
Så enkelt det blev, även när jag hört de i olika tappningar.
Din version gick in, tack! Bra skrivet också:)
2010-01-24

    ej medlem längre
Kanske

släppa
måttets band
och leva

med evigheten
i sin hand?
2010-01-23

  Jaseph
Du gör livet tydligare med denna härliga text.
2010-01-22

  Yrre VIP
En underbar text att ta till i hjärtat, tack snälla!
2010-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen