Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
<span style="color: #999999;">Kyla kan vara mycket, en syster kan vara flera.</span><br>


Syster solklar

 

Nu gnistrar kylan, syster

men se, jag fäster apelsinblom
vid ditt hår

I avstånd,
men känn att jag är
där du står, lutad

Syster, som värmer
ljudet runt din röst.
Vänjer mitt öra att vitt och brett
lyssna in

Du, vet att kylan
är en hjärtekrossare
när den rör vid liv
som vi har vakat över

Syster räds inte, månens bleka sken
som alltid vänder sin kyla nära.

Syster min, syster fin
nu släpper snart kylan sitt grepp.
och medan, den gnistrar så förädiskt

fäster jag hopp vid ditt sinn.

Syster min
jag väntar dig, solklar.

Oss, i närhet.

 

 

 

 




Fri vers av Elaine.S VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-01-26 18:54



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
jag vet inte, men detta med systerskap är på något sätt vackrare än broderskapet, vilket jag mer betraktar som något slags kollegialt, på sätt och vis avundas jag den kvinnliga vänvärmen, den handlar mer om ren kärlek, och det är precis det denna vackra text vittnar om

tack att jag fick möjligheten att invigas
2010-01-27

  Måna N. Berger
Kärleksfullt och friskt som vårens aning i kvällningens blå skuggor, vackert systerskap!
2010-01-26

  anits VIP
Underbart berörande, tycker mycket
om den
2010-01-26

  Rolfsdotter
Kan det bli tydligare än så i ord...bokmärker...och applåderar
2010-01-26

  Margithe VIP
Så underbart vacker helt ljuvlig att läsa.
2010-01-26

  Johan Bergstjärna VIP
Härlig innerlighet och ömhet i denna!
2010-01-26

  Larz Gustafsson VIP
Ett milt men sprakande språk.
Sådan är hon, vår Josanilla.
2010-01-26

  Catharina Edin VIP
Stämningsfullt, om kärlek i kylans tid, som är här.
2010-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP