Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vill, ska och borde

 
Dörren gick att öppna ut mot våren 
och plötsligt såg man hur allt kunde
ha blivit innanför staketet. 

Allt är dessutom för stort för att nämna. 

Dörren själv är gammal, gnisten och 
gnälligare än något levande. Men dess 
öppning är en inbjudning. 

Allt bär dessutom en doft av kaffe. 

Så kommer våren igen och brer ut sig 
på en plats innanför ett staket och det
blir precis som det vill.

Allt blir dessutom inte som alla vill. 



 

 




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 73 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-04-15 06:37



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag hatar vintern lika mycket som jag hatar nazismen.
2024-04-15

    Askanden
våren är deprimerande
den har alltid motverkat
min poetiska inspiration
2024-04-15

  Larz Gustafsson VIP
Minns pastor Dallas Bidell i Gefle Fria Församling, som inte drack kaffe.
Evangelisten Roberto Söderhäll kommenterade: "Det kan han bli fri från."
2024-04-15

  Koloristen
Ta bort kaffet (där blev det inte som jag vill). Annars är jag med!
2024-04-15

  animan VIP
Mycket undertext i denna ... jag nöjer med att säga att våren kommer alltid, även om det är osäkert när och hur, och den är alltid likadan men ändå inte densamma år från år.
2024-04-15

  Larz Gustafsson VIP
Just detta med att öppna en dörr mot våren tilltalar mig. Härlig formulering!

2024-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP