Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlekssånger för dom döda / 2

Vattenkrig
i trädgården
och din
glädje
som
just då
var
vackrare
än en regnbåge
i vårväder

Mats
som jag
gillade
som hade
svart bälte
i kampsport

Mats
som
försvann ur ditt
liv

Du fick
alltid gåshud
av ett bra gitarrsolo

Kallt vatten
mot
uppskurna handleder
snabba steg
mot
trafikerad
väg

Du var en
fredsduva
i en självmordbombares
hjärta

Någonstans
mitt i kaoset
slog
jag mina händer
mot hård asfalt

Men
allt var försent
innan det
hade börjat




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 141 gånger
Publicerad 2010-01-30 09:40



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Berör till gåshud.. Som en kombination av en hyllning av någon o en förbannelse över ungdomens galenskaper..o en sorg över dess flydda tid..
2010-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan