Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skapandet


Pensel trasa svamp och färg
i en salig blandning
över duken far
vad ska komma fram

Musiken tonar lugnt
ut i rummet
under skapandet
och jag är lycklig

Helgerna går för fort
jag vill inte jobba
med annat än det här
att måla och skriva

Nu är det tolv lager
med tunn färg
något tittar fram
ber att få målas

Vad spännande det är
varje gång
som tavlor grundas
att aldrig veta

Nu vankas frukost
magen kurrar bestämt
jag glömmer tid och rum
när skapandet pågår

En tavla är klar
ska till USA
porträttet blev fint
jag lyckades - så glad

Nu rör sig hissen igen
någon är på väg
någonstans i livet
ut eller in

... men jag är hemma




Fri vers av AjBi
Läst 314 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-07 10:51



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra formulerade rader, känner igen.....USA, där har jag bott :)
2010-02-12

  Lisa Höglund
Säger som de andra, en bra dikt som man blir glad av! Och håller med dig om att helgen går för fort...
2010-02-07

  Karl den store
Jättefin! Jag känner skaparglädjen genom dina ord.
2010-02-07

    ej medlem längre
blir glad när jag läser :-)
2010-02-07
  > Nästa text
< Föregående

AjBi
AjBi