Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orden

Att bilda en mening, en svår konstruktion.

Att bygga, att snickra, att trixa.

Komponera, addera, summera, vibrera.

Ord som lurkar i fettvävnadens nervskrymslen.

Som vill ut, som inte alltid vill ut.

Som måste lockas fram med insmörad rullskinka, måste letas och gnetas och som lurar och retas.

Ord som väller, som trillar och rinner.

Ord som toner i musik, som bubblor i kastrull, som baciller i en nys.

I satser ska de läggas, pusslas, placeras.

Vävas samman med bindestreck och kolon, komma efter komma och sluta punkt.

Och satserna ska flyta, lappa in, klicka rätt.

Ord efter ord, komma efter komma, sats efter sats länkar vi samman ett språk.

Länkar vi samman varandra.




Fri vers (Modernistisk dikt) av AnjaGrim
Läst 179 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-07 15:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AnjaGrim