Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Indie är det nya emo - den lilla svarta har växt upp och fått färg

Det är så inne att vara ute att det fula blivit fint
Vi är förtappade förlorade i försök att framstå som förvildade
Utan att särskilja oss ens en meter kräver vi vår självständighet
Vi vill stå ut, men inte lämna mängden

Med desperata blickar söker vi genom tjocka fönsterglasbågar efter det som kallas genuint
För vi kan allt om det smala i våra kunskaper om kultur
Vi bär tighta jeans som en symbol för gemenskapen
Oberoende beroende av allting och alla
förenade i en kamp mot mainstream

Bärande palestinaschal tronar vi med en Jaffa i högra handen
skridande genom dagen med föga dolt förakt
För vi är fucking jävla pk, så oerhört intellektuell
Fast vi inte vet mer än vad vi hört




Fri vers av amanda.
Läst 361 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-07 17:09



Bookmark and Share


    tehdog
problemet ligger väl i att ungdomskulturen inte längre existerar: styrs med järnhand av pengarna. där försvann identiteten, och indie"kulturen" är väl det (o)naturliga steget där i från. kris förvirring och produkter
2011-01-29

  Larz Gustafsson VIP
Undantaget givetvis de som polismakten måste bära. Eller brandmän t ex.
Men när en subkultur blir en uniform har den överlevt sig själv.
2010-02-07

  Larz Gustafsson VIP
Bort med alla uniformer.
2010-02-07
  > Nästa text
< Föregående

amanda.
amanda.