Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets paradox


Jag tände ett ljus
kände lugnet komma
tankarnas irrande
fann sin lugna vila

Vad vill jag egentligen
ha ut av livet
mer än att vänta
på pensionen och döden

Varför springer tiden
fortare för varje dag
jag blir stressad
av bara tanken

Så mycket jag vill göra
orka och hinna med
annat än det som sker
nu varje dag

Jag har jobbat och slitit
under många långa år
kan jag inte få kliva av nu
och hinna göra det jag vill

Låt andra ta över
som vill och som längtar
jag gör detsamma
fast åt andra hållet

Samhället har blivit hårdare
leverera och prestera
annars är du inget värd
vart har empatin tagit vägen

Storebror ser dig
varthän du går
och varhelst du står
så är det - lillebror






Fri vers av AjBi
Läst 361 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-08 22:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

AjBi
AjBi