Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att en smula variera upplägget med att forma textmassan väljer jag här att helt i onödan dela upp texten i små sjok.


Laxermedel, del två






Getingen föll ner på asfalten och kördes på bakifrån av en Toyota som hade fel på bromsarna och därför dundrade in i trafikdelaren med en duns som fick skrattmåsarna att nästan skratta på sig där de satt på takrännorna högt ovan gatans larm.

Flickan på motorcykeln dånade vidare mot Fridhemsplan till via Hantverkargatan och förbi Polishuset. Kjolen fladdrade i draget och jeansjackan som inte var knäppt fladdrade även den. Trenne manliga bilförare glodde på hennes framfart och körde följaktligen åt helvete istället för att bara lätta på slipsknuten och ta det lugnt bakom rattarna.

En körde in i en ambulans som kom körande i stilla mak med sirenerna på hög volym och ljusshowen på taket påslagen för att jävlas med andra bilister. Mannen i skåpet med hjärtinfarkt och på väg till intensiven fick något glasartat i blicken då en Volvo combi dånade in i ambulansens högra sida.

Även denna gata hade sina åskådare i form av fåglar vilka skakade på sina kloka huvuden då de åsåg vilka tokigheter dårarna på gatan tog sig för med. Två skator som tagit sig för med att spela poker avbröt sig mitt i spelet för att ta sig en titt medan femton gråsparvar var mer försiktiga i sina omdömen.

En annan bil korsade gatan och eftersom den var en SAAB så nöjde den sig med att bana väg mellan förskräckta fotgängare och krossa ett skyltfönster till en bank när den plöjde vidare tills den stannade framför kassa tre och vakten där inne hojtade åt föraren att de inte öppnat någon drive-in-bank ännu.

Den tredje bilen, som var en Mercedes nöjde sig med att köra upp på trottoaren och meja ner sådär en arton köande bussresenärer och slutligen stanna till inne i själva kuren där man på en reklamskylt kunde läsa att premierna till bilförsäkringen var extra förmånliga i försäkringsbolaget ’Om’.

Ett fyllo som vinglade förbi drog ner gylfen och drog ut brandslangen och kanske trodde han sig förebygga en bilbrand för han ställde sig att vattna just bilen i den rätt så demolerade busskuren. När han var färdig skakade han Ture några gånger och släppte in polaren i brallorna igen.

Den unga kvinnan på mc’n hade nu hunnit avverka en bra bit av Sankt Eriksgatan på väg mot Odenplan till och där fanns det inte minsta skymt av någon störtad helikopter i nergången till tunnelbanan. Istället för att parkera mopeden mitt på trappan upp till kyrkan körde hon fram motorcykeln till tobaksaffären borta vid hamburgerian och låste den.

Nästan omåttlig fortsättning ’en annan dag’.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-09 12:44



Bookmark and Share


  Dr Jimmy Johansson The 777
Mvg++
2010-02-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP