Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tärande skönhet och makt

Fångad i trötthetens iskalla grep

Ropar jag högt
det är nog nu

Jag har fått min storhetstid
sett min dröm slå in
jag har fått träda fram i ljuset
breda ut mig blivit synlig
jag har fått visat min gnistrande skönhet
hört sorlet av mitt namn på allas läppar

och den makt som jag har fått utöva
har rört om i människors liv

Jag har förstått nu
jag är vacker och oslagbar
jag kan
men det räcker nu

Jag börjar må illa av min egen framfart
de som hatar mig hatar mig ännu mer
de som älskar mig bär på spår av utmattning

Nu längtar jag
efter tecken på en ny tid

önskar att jag ska bli osynlig igen

drömmer om att bli till tö
mitt namn är snö...snöö




Fri vers av snöö
Läst 854 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2010-02-15 10:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tolkar din dikt som vinterns ödmjuka självrannsakan. En årstidsbunden vädjan till våren att ta över i strålkastarljuset. Klurigt skrivet.
2019-12-15

    Sefarge VIP
Så sant!
Så varm
Är berömmelse
I stunden o så
Kall efteråt!
Som kiss i byxan
Sorry!(kanske ej för alla)
;)
2017-09-29

  Peter G VIP
mycket bra, rolig och fyndig text, som överraskar mig på slutet!
2010-12-25

  Caprice! VIP
Aha, du heter du väl bara ö nu, så här mitt i sommaren? ;-)
Tack för en härligt underfundig text!
2010-08-01

  kärleks ängel
underbart!
2010-07-07

    AA VIP
Fint skrivet. // AA
2010-04-10

  erkki
Jovisst, en härlig allegori.
Kort-Dikt?

På tomten min ligger en gråvit snö-ö.
Nu skyffeln ställs undan,
för vintern ska dö

Mitt hus måtte slippa att bli en sjö-ö
Det vore väl hundan!
Du.. kärringen Tö!
2010-03-22

    © Birgitta Wäppling VIP
Finstämt och underfundigt.

(Och det är endast snö med ett ö som får töa bort.)
2010-03-21

    JJ VIP
Det är bara snö med ett ö som får tö bort! (ler). Fin dikt! Mvh. JJ.
2010-02-15

  kråkan VIP
gillar..:)
2010-02-15

  aol
så vackert, jaa lilla snö snart är du vår, kram,
2010-02-15
  > Nästa text
< Föregående

snöö