Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hela livet

ständigt söka efter lyckans
ögonblick

så plötsligt skimrar det till
ett tecken
visar fröjden som komma skall

ett steg framåt

tills rädslan tar sitt grep

som om rätten att känna glädjen
inte är min

som om det blir till ett dåligt varsel
om jag jublar i förtid

vågar inte hoppas

kan inte finna mod
att följa mitt hjärta
och ropa ut min lycka

ett steg bakåt

stannar i tystnad
blundar
drömmer
väntar

och ber
om en vacker höst




Fri vers av snöö
Läst 847 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2015-05-31 15:55



Bookmark and Share


  Bearded Bear
Vackert helt enkelt vackert!
2017-01-29

  Blått Norrsken VIP
Jättefint skriver du !!!!

Lyckan är för dig fina du .
Våga att omfamna den . Du är värd den. Du är bäst .
2016-10-02

    Marica Dahl
Vackert vemodig och stark text.
2015-12-26

  Peter G VIP
En vacker och vemodig text om att inte våga lita på lyckans gång, att känna att man inte riktigt är värd att få känna glädje eller att våga låta lyckan slå rot.

Detta är något jag tror många känner igen, i alla fall gör jag det.
Jag funderar på varför det blir så och min första tanke är att det är något vi lärt oss under livets gång, när motgångarna blivit för stora och för många så vågar man kanske inte tro på lycka och glädje längre utan väntar istället på nästa motgång som man vet ska komma.

Ja, det är lite av de tankar din text satt i rörelse hos mig!
2015-09-22

  StinaJ VIP
Starkt skrivet om att våga ta för sig.
Den inspirerar, gör mig modig att ta det där steget
2015-07-19

  erkki
Väldigt vackert och vemodigt. Och tragiskt att inte våga hoppas på livets verkligt goda.
2015-06-13

  Maria T
Släpp loss glädjen och lyckan och våga tro.
2015-06-03

  Ljusletaren
Hoppas att du fortsätter med att våga tro på lyckan. Gillar dina ord/kram
2015-06-03

  Malin Ringdahl
Mmm känns igen. Det som komma skall.
Glädjen kan komma plötsligt också. Över små saker, som att stöta på en räv i skogen.
2015-06-01

  soligajag_1 VIP
Lycka, vågar man hoppas,
. . Sådan innerlig förväntan.
Gillar din poesi!!
2015-06-01

  Water VIP
Intressant text, framkallar funderingar runt frimodighet, ödmjukhet, tillit på försynen...rädsla för övermodets verkningar. Det ryms mycket i undertonen, som jag applåderar!
2015-05-31

  aol
En härlig känsla strömmar genom dikten,
2015-05-31

  Ronny Berk
så bra om livs vara och kunna; om vår och höst -kanske eller höst och vår...
2015-05-31

  Marita Ohlquist VIP
Läser, tänker och känner!
Bra skrivet.
2015-05-31
  > Nästa text
< Föregående

snöö