Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har visserligen ingen morgontidning, men väl vänner och grannar som tisslar och tasslar och så tv förstås som ofta nog är först med det allra senaste


Jag är en påhoppare






När det senaste modet
hoppar fram ur tidningars sidor
oavsett det handlar om kläder
åsikter kring politiken
de senaste av bantningsråd
filosofiska åskådningar
vetenskapliga yttringar
'fakta eller rykten'

nog är jag där och nappar
på det där nya
det allra senaste att tillgå
i samhällsmaskineriet

om man så skulle skvallra
om den förste att landa på Mars
skulle jag genast tro mig veta
allt om detta bara genom
att ta till mig allt snabbt som ögat

jag hoppar på det senaste tåget
som fåtts att börja gå
den senaste flugan
flyger för just mig
och jag lär mig aldrig detta
att sans och förnuft skulle
bygga det samhälle vi alla bebor




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-02-24 12:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP