Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Peta in en pinne i brasan


Cervantes Inferno

Förlåt mig kan jag sitta här,
att sitta här och titta?
Och berätta för dig vad jag är
och man i mig kan hitta?

Ikring mig har jag spunnit upp
kokongen som kan skyla,
men där inne har jag brunnit upp
när utåt bara kyla.

Med djävulseld förbrännde jag
och ondskan dansa' vals,
men utom mig så kännde jag
just inget särskillt alls.

Det man såg var sävligt som
en trygg och jordfast bonde,
men inom mig allt djävligt kom
i kampen med den onde.

En kamp som ständigt stegrades
gick ej att släcka bränder,
och varje dag besegrades
jag med egna händer.

Så åter får jag fråga om
du vill jag sitter nära?
När du vet att jag vill plåga dom
som borde vara kära.

Och kanske kittlar tanken
dig att skåda rakt i fasan?
Redan då jag känner stanken
då du brinner upp i brasan.




Bunden vers (Rim) av Knickedick
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-02-25 09:20



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Oj värsta textdynamiten!
Brännbar så det förslår.
Mycket fascinerande OCH aningen skrämmande.
Jag gillar den skarpt - antagligen för att jag är svag för det som är lite spooky. Man blir ju lite nyfiken också...fniss...
Kramiz
2010-03-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Häftig flammande
fråga, blir ju till en
plåga, vem skall
då våga...
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Knickedick
Knickedick